Informatii utile vulcanizare

Va recomandam ca in mod regulat este necesara echilibrarea rotilor si masurarea adancimi profilului anvelopelor pentru confortul dumneavoastra la volanul automobilului, fara vibratii ale sistemului de directie.

Nu in ultimul rand tinem cont si de mediul inconjurator care trebuie protejat pentru generatiile urmatoare. De aceea locul unde a fost amplasat service-ul mobil va fi lasat curat si ordonat, iar orice produs acumulat din deseuri (ex. anvelope uzate, ambalaje, reziduuri ale reparatiilor efectuate) va fi preluat de catre angajatii nostri si in cele din urma vor fi predate firmei de reciclare cu care societatea noastra colaboreaza.

Un cauciuc deteriorat poate fi reparat cu succes doar în anumite condiții :
– Structura internă a anvelopei trebuie să fie intactă, in cazul in care s-a circulat cu pană la roata sau automobilul a stationat si a avut pană atunci este posibil ca structura anvelopei sa se deterioreze.
– Daunele se găsesc pe banda de rulare, lateralele anvelopei trebuie să fie intacte.
– Diametrul găurii din anvelopa trebuie să fie mai mic de 6 mm. Sunt excluse loviturile de trotuar, rupturile sau tăieturile, caz in care anvelopa devine inutilizabila.

Reparația anvelopei prin exterior
Reparațiile prin exterior se fac folosind fitiluri. Principiul este foarte simplu, reparația este ieftină și durează câteva minute. Cu toate acestea, reparațille cu fitiluri nu sunt recomandate de producători deoarece structura internă a anvelopei nu este examinată. Reparația este sumară.

Reparație prin interior
Inserția unei piese de reparare pentru anvelope, numită “ciupercă” este metoda cea mai fiabilă dar și cea mai scumpă și necesită echipament profesional. Trebuie demontat pneul și efectuate mai multe manevre : curățare, periere, găurire, vulcanizarea “ciupercii” și decuparea materialului în exces.
Această metodă este recomandată de producători.